Sicilské penne

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 100 g Lilek
  • 80 g Sýr Parmezán
  • 10 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Bazalka
  • 5 g Paprika mletá sladká
  • 250 g Jehněčí maso mleté
  • 500 g Těstoviny penne
  • 15 ml Olej olivový
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 900 kcal
  • Sacharidy 100 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 1343 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 87.2 mg
  • Draslík 375.9 mg
  • Vláknina 12937.5 mg
  • Vitamín A 12937.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 43.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Penne uvaříme podle návodu al dente.

  • 2

    Oloupeme cibuli a nakrájíme. Oloupeme česnek a prolisujeme. Lilek

  • 3

    nakrájíme na kostky.

  • 4

    Mleté jehněčí vydatně ochutíme solí, pepřem a paprikou. Ve woku rozpustíme máslo a zlehka v něm maso opečeme.

  • 5

    Přidáme cibuli, česnek a kostky lilku. Všechno dochutíme solí a pepřem, necháme asi 7 minut táhnout.

  • 6

    Opereme, dosucha otřepeme a nasekáme bazalku. Rozmícháme sýr a bazalku se smetanou, přidáme ji ke směsi mletého jehněčího a zeleniny.

  • 7

    Slijeme penne a trochu pokapeme olejem, aby se nelepily. Potom je upravíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu