Špagety s lilky a Mozzarellou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Lilek
  • 200 g Mozzarella
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 400 g Špagety, Makarony
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Feferony
  • 1 ks Bazalka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 5 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 0.56 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 646 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 669 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 86 g
  • Cholesterol 39.5 mg
  • Draslík 703.6 mg
  • Vláknina 15477.2 mg
  • Vitamín A 15477.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.4 mg
  • Vitamín E 4.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, rozčtvrtíme a upečeme na oleji. Necháme je okapat na papírové utěrce.

  • 2

    Na olivovém oleji opékáme nasekaný česnek a pokrájené feferonky asi 2 minuty. Přidáme rozkrájená rajčata, podusíme 10 minut a okořeníme.

  • 3

    Mozzarellu necháme okapat a krájíme ji na nudličky. Z omyté bazalky otrháme lístky.

  • 4

    Špagety uvaříme podle návodu, scedíme a necháme okapat. Promícháme je s rajčatovou omáčkou, lilky, Mozzarellou a bazalkou,a upravíme na talíře.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu