Pestrá těstovinová hnízda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Špagety, Makarony
  • 300 g Fazolky mražené
  • 100 g Sýr Gouda 45%
  • 125 ml Vývar zeleninový
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 516 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 769 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 45.1 mg
  • Draslík 569.8 mg
  • Vláknina 11253.5 mg
  • Vitamín A 11253.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.7 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špagety uvaříme v osolené vodě do měkka, slijeme, necháme okapat.

  • 2

    Oloupanou mrkev pokrájíme na plátky, krátce povaříme v menším množství vody. Očištěné fazolové lusky povaříme v osolené vodě asi 4 minuty, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Všechnu zeleninu krátce podusíme na horkém oleji, zalijeme 50 ml vývaru a necháme svařit.

  • 3

    Rozpustíme máslo, přidáme smetanu, nastrouhaný sýr a zbylý vývar. Za stálého míchání vaříme, dokud se sýr nerozpustí. Podle chuti osolíme, opepříme, okořeníme špetkou muškátu.

  • 4

    Špagety promícháme s omáčkou, upravíme jako hnízda na talíře a navrch urovnáme zeleninu.

Komentáře k receptu