Špagety Boscaiola

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Špagety, Makarony
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 600 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 plátek Anglická slanina
  • 5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 691 kcal
  • Sacharidy 102 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 462 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 96 g
  • Cholesterol 61 mg
  • Draslík 474.9 mg
  • Vláknina 9591.8 mg
  • Vitamín A 9591.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 152.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špagety uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej, najemno nakrájenou slaninu a na plátky nakrájené žampiony orestujeme a poté při mírné teplotě ještě asi 5min podusíme, až houby zezlátnou.

  • 3

    Vmícháme smetanu, přivedeme k varu a asi 15min povaříme, až omáčka zhoustne. Přidáme na kolečka nakrájené jarní cibulky, ochutíme solí a pepřem.

  • 4

    Omáčkou přelijeme těstoviny, promícháme a podáváme dozdobené nakrájenou petrželkou.

Komentáře k receptu