Syrakuské špagety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Sýr Parmezán
  • 500 g Špagety, Makarony
  • 850 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 35 g Olivy černé
  • 125 ml Voda pitná
  • 2 ks Cuketa
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 396 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 542 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 5.7 mg
  • Draslík 503.4 mg
  • Vláknina 9335.2 mg
  • Vitamín A 9335.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriku rozkrojíme, odstraníme semínka a nakrájíme na nudličky.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej a při nízké těplotě krátce osmahneme prolisovaný česnek. Přidáme vodu, papriku, rajčata, nakrájené cukety, kapary a rozpůlené olivy, promícháme a asi 20min provaříme.

  • 3

    Poté vmícháme nakrájenou bazalku, ochutíme solí a pepřem.

  • 4

    Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

  • 5

    Špagety rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, posypeme nastrouhaným parmazánem a podáváme.

Komentáře k receptu