Špagety s rajčaty, česnekem a Parmezánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Sýr Parmezán
  • 60 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 60 g Pesto
  • 500 g Špagety
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 644 kcal
  • Sacharidy 98 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 496 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 10.2 mg
  • Draslík 59.3 mg
  • Vláknina 869.8 mg
  • Vitamín A 869.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce s osolenou vodou a lžící oleje dáme vařit špagety.

  • 2

    Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Sterilovaná rajčata scedíme, necháme je okapat a nakrájíme na malé kousky. Parmezán nastrouháme nahrubo.

  • 3

    V nízkém hrnci rozehřejeme zbývající olej a osmažíme na něm prolisovaný česnek. Přidáme rajčata a krátce je opékáme. Do hrnce potom dáme pesto a oregano, podle chuti pepř a sůl a vše důkladně promícháme.

  • 4

    Uvařené špagety scedíme, okapané je rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme horkou omáčkou, posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.

Komentáře k receptu