Králík zapečený se špagetami a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Parmezán
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Králičí maso
  • 6 ks Rajčata
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Tuk
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.25 kg Špagety, Makarony
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Slanina vepřová
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 988 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 97350 mg
  • Bílkoviny 67 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 185 mg
  • Draslík 1469.7 mg
  • Vláknina 13438.3 mg
  • Vitamín A 13438.3 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného králíka částečně vykostíme, opepříme a osolíme. Drobně nakrájenou slaninu rozškvaříme, přidáme k ní máslo, osmahneme drobně pokrájenou cibuli. Na ni posléze vložíme připraveného králíka, přidáme usekaný česnek, lžíci nasekané petrželové natě a dusíme téměř do měkka. Zpočátku bez podlévání, později maso podlijeme.

  • 2

    Špagety uvaříme v osolené vodě zvlášť, scedíme a necháme okapat.

  • 3

    Zapékací mísu silně vymastíme, dáme do ni vrstvu špaget, poté vrstvu masa se šťávou, poklademe oloupanými a na kolečka nakrájenými rajčaty, osolíme, posypeme nasekanou petrželovou natí a pokryjeme opět vrstvou špaget. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem smíchaným se strouhanou houskou, zakapeme máslem a zapečeme.

  • 4

    Podáváme se saláty.

Komentáře k receptu