Flambovaná káva

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 17 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Čokoláda hořká
  • 100 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 20 g Cukr vanilka
  • 4 ks Cukr kostkový
  • 3 dl Voda pitná
  • 1 dl Martell cognac
  • 0.5 polévková lžíce Káva mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 541 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 57 mg
  • Draslík 176.4 mg
  • Vláknina 4199 mg
  • Vitamín A 4199 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smetanu spolu s vanilkovým cukrem vyšleháme na tuhou šlehačku, kterou dáme do lednice. Kávu přes filtr spaříme horkou vodou.

  • 2

    Do 2 teplých a suchých kávových šálků položíme po 2 kostkách cukru. Kostky v každém šálku zalijeme s 50 ml koňaku, potom je sirkou zapálíme a necháme přibližně 2 minuty hořet.

  • 3

    Když cukr s koňakem dohoří a v šálcích máme jen modrý plamen, tak jej zalijeme horkou filtrovanou kávou. Kávu ozdobíme tuhou šlehačkou a posypeme jemně nastrouhanou čokoládou.

Komentáře k receptu