Rybí polévka s avokádem
Suroviny
- 400 g Treska mražená
- 100 ml Olej rostlinný
- 750 ml Vývar rybí
- 1 kávová lžička Chilli omáčka
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 2 ks Paprikové lusky čerstvé
- 2 ks Limetka
- 1 ks Avokádo
- 1 špetka Pepř bílý
- 6 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Jíška instantní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 437 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 35 g
- Sodík 798 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 28 mg
- Draslík 620.1 mg
- Vláknina 10877.9 mg
- Vitamín A 10877.9 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.7 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, na dílky nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a očištěné, na nudličky nakrájené papriky smažíme na oleji asi 5 minut. Zalijeme rybím vývarem a povaříme dalších 5 minut.
-
2
Potom přidáme očištěnou, nakrájenou tresku a limetkovou šťávu. Povaříme asi 3 minuty, zahustíme jíškou a ještě chvíli povaříme. Polévku dochutíme pepřem a solí a rozdělíme do talířů.
-
3
Každou porci ozdobíme plátky oloupaného avokáda, dílkem omyté limetky a okořeníme kapkou chilli omáčky.