Koláč z červeného vína
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 483 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 67 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 113.3 mg
 - Draslík 231.5 mg
 - Vláknina 2385.5 mg
 - Vitamín A 2385.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žloutky, rostlinný tuk, cukr a vanilkový cukr ušleháme do pěny. Mouku smícháme s jedním práškem do pečiva a ještě jednou lžičkou navíc a přidáme k pěně, postupně přiléváme víno a promícháme. Přidáme nastrouhanou čokoládu.
 - 
                                2
Troubu předehřejeme na 175 °C, plech potřeme tenkou vrstvou tuku.
 - 
                                3
Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně vmícháme do směsi. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech a pečeme asi 50 minut.
 - 
                                4
Moučkový cukr smícháme s vínem. Koláč vyjmeme z trouby a ještě teplý potřeme polevou.