Bulharské řezy
Suroviny
- 150 g Sýr ovčí ve slaném nálevu
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Rajčata
 - 8 ks Olivy nakládané
 - 4 ks Chléb toastový
 - 0.5 ks Paprika červená
 - 0.5 ks Paprika zelená
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Paprika mletá sladká
 - 1 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1411 kcal
 - Sacharidy 156 g
 - Tuky 72 g
 - Sodík 6009 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 156 g
 - Cholesterol 14.4 mg
 - Draslík 849 mg
 - Vláknina 44848.6 mg
 - Vitamín A 44848.6 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.1 mg
 - Vitamín E 11.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme a nasekáme, česnek prolisujeme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Ovčí sýr rozmícháme se smetanou, přidáme cibuli, česnek, sůl, pepř a papriku.
 - 
                                2
Olivy plněné paprikou nakrájíme na plátky. Krajíčky bílého chleba potřeme máslem a obložíme plátky rajčat. Na ně dáme sýrovou hmotu, olivy a dáme je zapéct do předehřáté trouby na 210 °C asi 12 minut.
 - 
                                3
Papriky omyjeme, vyjmeme semínka a nakrájíme je na kroužky. Horké řezy dáme na talíře, ozdobíme je paprikou a ihned podáváme.