Kuřecí prsa s parmezánem, rajčaty a mozzarellou
Suroviny
- 60 g Sýr Parmezán
 - 60 g Strouhanka
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 100 g Mozzarella
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Oregano sušené
 - 1 ks Cibule
 - 6 ks Kuřecí prsa
 - 3 ks Lilek
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Mléko polotučné
 - 2.27 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 429 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 884 mg
 - Bílkoviny 54 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 189.1 mg
 - Draslík 1226.9 mg
 - Vláknina 11189.8 mg
 - Vitamín A 11189.8 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.6 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce nalijeme 2 litry vody osolené lžičkou soli a vaříme v něm lilek podélně nakrájený na plátky 2 minuty, poté slijeme a necháme okapat. Rozpálíme gril a plátky lilku potřené zlehka lžící oleje na něm ogrilujeme 2 minuty z každé strany.
 - 
                                2
Vejce lehce našleháme s mlékem, obalíme v něm prsa a poté ve směsi strouhanky a parmezánu.
 - 
                                3
Smažíme na rozpálené pánvi s 2 lžícemi oleje 2 minuty z každé strany.
 - 
                                4
V hrnci na zbylém oleji zlehka osmažíme cibuli, přidáme rajčata, oregano, pepř a sůl. Vaříme 5 minut.
 - 
                                5
Směs přelijeme do zapékací misky a navrch položíme prsa, střídavě poklademe plátky lilku a mozzarelly a zasypeme zbylou strouhankou s parmezánem.
 - 
                                6
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 35 minut.