Makrely v rajské omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 853 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 61 g
 - Sodík 408 mg
 - Bílkoviny 70 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 266.8 mg
 - Draslík 22 mg
 - Vláknina 573 mg
 - Vitamín A 573 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné makrely bez hlav omyjeme a necháme okapat. Osolíme je a opečeme po obou stranách na oleji. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, zalijeme trochou horké vody a pečeme 15-20 minut ve vyhřáté troubě.
 - 
                                2
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přilijeme kečup a vše zalijeme teplou vodou s rozmíchaným bujónem. Vaříme asi 5 minut na hustší omáčku.
 - 
                                3
Makrely upravíme na talíře a přelijeme rajskou omáčkou.
 - 
                                4
Podáváme s čerstvou bagetou nebo vekou.