Špenátový berek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 302 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 101 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 64.3 mg
 - Draslík 382.5 mg
 - Vláknina 5812.4 mg
 - Vitamín A 5812.4 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nakrájenou cibuli osmahneme na tuku, přidáme omyté špenátové listy, osolíme, opepříme a necháme podusit doměkka.
 - 
                                2
Z mouky, másla a 3 lžic vody vypracujeme těsto, které necháme půl hodiny v chladu odležet.
 - 
                                3
Těsto rozdělíme na dva díly, které vyválíme na tenké pláty. Jeden plát dáme na máslem nebo tukem vymazaný plech, okraje mírně zvedneme. Potřeme špenátovou náplní a zakryjeme druhým plátem. Okraje dobře stiskneme.
 - 
                                4
Vršek bereku potřeme rozšlehaným žloutkem a dáme péct na 30 minut do trouby vyhřáté na 150 °C.