Lilek na koření
Suroviny
- 250 ml Olej olivový
 - 40 ml Ocet kvasný lihový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Lilek
 - 1 ks Bobkový list
 - 3 ks Hřebíček
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Paprika mletá sladká
 - 0.333333 šálek Oříšky piniové
 - 2 polévková lžíce Hrozinky
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 769 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 79 g
 - Sodík 199 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 495.8 mg
 - Vláknina 11194.1 mg
 - Vitamín A 11194.1 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.3 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lilky rozkrojíme na poloviny, rozkrojenou stranou je položíme na vymazaný pekáč, potřeme je olejem a pečeme 10 minut, až zčernají. V polovině pečení je obrátíme.
 - 
                                2
Zbytek oleje smícháme s citronovou šťávou, octem, hřebíčkem, oříšky, rozinkami, cukrem, bobkovým listem, mletou paprikou, solí a pepřem.
 - 
                                3
Lilky před podáváním přelijeme marinádou, necháme je vychladnout a jednou je otočíme.