Pečené chlebíčky s rozinkami, pistáciemi a mandlemi
Suroviny
- 10 ml Brandy peach
 - 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Citronová kůra
 - 1.5 šálek Mouka polohrubá
 - 0.5 šálek Cukr krupice
 - 0.5 šálek Polenta
 - 0.5 šálek Mandle
 - 0.5 šálek Pistácie
 - 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Hrozinky
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 360 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 247 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 42.7 mg
 - Draslík 323.5 mg
 - Vláknina 7917.1 mg
 - Vitamín A 7917.1 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.2 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Máslo utřeme s cukrem. Smícháme mouku, sůl, prášek do pečiva, kůru, polentu, ušlehané vejce a brandy, vytvoříme těsto. Přidáme mandle, pistácie a hrozinky. Z těsta vytvoříme dva válečky.
 - 
                                2
Pečeme je na vymazaném plechu asi třicet minut. Oba kusy po vychladnutí nakrájíme na plátky a dopékáme ještě deset minut. Po vychladnutí podáváme.