Oříškové tyčky s polevou
Suroviny
- 200 g Máslo čerstvé
 - 100 g Ořechy lískové
 - 100 g Cukr krupice
 - 50 g Tuk ztužený
 - 150 g Čokoláda na vaření
 - 240 g Mouka pšeničná hladká
 - 0.5 kávová lžička Citronová kůra
 - 0.5 kávová lžička Skořice mletá
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 2 ks Hřebíček
 - 2 polévková lžíce Kakao - prášek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 592 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 6 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 122.6 mg
 - Draslík 114.4 mg
 - Vláknina 5809.1 mg
 - Vitamín A 5809.1 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.1 mg
 - Vitamín E 3.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z prosáté mouky, mletých oříšků, cukru, kakaového prášku, skořice, mletého hřebíčku, nastrouhané citrónové kůry, změklého másla a žloutků vypracujeme hladké těsto. Ve fólii ho uložíme alespoň na hodinu do chladničky.
 - 
                                2
Poté těsto po částech vkládáme do strojku a oddělujeme stejně dlouhé tyčky. Klademe je na plech vyložený pečícím papírem.
 - 
                                3
Když tyčky vychladnou, namáčíme je do půlky čokoládovou polevou.
 - 
                                4
Polevu připravíme rozpuštěním čokolády a tuku ve vodní lázni. Polevu mícháme, dokud se čokoláda s tukem nespojí.