Kuřecí roláda z Harrachova
Suroviny
- 80 g Anglická slanina
 - 150 g Máslo čerstvé
 - 80 g Šunkový salám
 - 2.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 3 ks Cibule
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 2 ks Okurky nakládané
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Kuře
 - 1 l Voda pitná
 - 2.5 dl Vývar drůbeží
 - 4 polévková lžíce Hrášek
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Koření Staročeské
 - 2 polévková lžíce Hořčice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1038 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 191 g
 - Sodík 2214 mg
 - Bílkoviny 63 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 374.2 mg
 - Draslík 735.7 mg
 - Vláknina 8594.3 mg
 - Vitamín A 8594.3 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.6 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 32.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vajíčka uvaříme natvrdo (10 minut v 1/2 litru vody), poté je oloupeme a rozkrájíme na čtvrtky. Mrkev očistíme a rozkrojíme podélně na polovinu. Oloupanou cibuli pokrájíme na osminky. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.
 - 
                                2
Očištěné a omyté kuře vykostíme a tak získáme celistvý plát masa, který lehce naklepeme. Osolíme ho z obou stran, vnitřní stranu opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí. Poklademe na něj plátky anglické slaniny, plátky šunkového salámu, pokrájená vajíčka, mrkev, mražený hrášek, sladkokyselé okurky a cibuli. Poté celou plochu posypeme petrželkou. Všechny ingredience položíme vedle sebe tak, aby při krájení vznikla barevná mozaika. Poté maso svineme do rolády, upevníme nití a celou posypeme Staročeským kořením.
 - 
                                3
Roládu dáme do pekáče vymazaného máslem. Máslo pokrájíme na plátky, které poklademe na roládu.
 - 
                                4
Podlijeme ji kuřecím vývarem a pečeme v troubě za občasného polévání vypečenou šťávou.
 - 
                                5
Přibližně 15 minut před koncem pečení oloupeme další 2 cibule. Pokrájíme je nadrobno, přidáme do výpeku ke kuřeti a osmažíme ji dozlatova.
 - 
                                6
Upečenou roládu zbavíme nití a pokrájíme ji na úhledné plátky. Přílohy k roládě poléváme výpekem.