Roláda z telecího masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 171 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 94 g
 - Sodík 170 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 58.3 mg
 - Draslík 253.7 mg
 - Vláknina 2527.6 mg
 - Vitamín A 2527.6 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.6 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z telecího masa odstraníme všechen tuk a chrupavky a naporcujeme ho do plátků, které lehce naklepeme a plátky naklepaného masa srolujeme do rolek, které pevně srolujeme a zpevníme nití nebo tenkým provázkem. Vzniklé rolky opečeme ze všech stran na rozehřátém másle. Opečené rolky vyjmeme z pekáčku, a na rozehřáté máslo dáme cibuli s mrkví a několik minut dusíme. Když zelenina změkne, přidáme k ní masové rolky, zalijeme hovězím vývarem a vínem, přidáme bobkový list, celer, tymián, pepř a sůl, a za občasného zamíchání a podlévání pečeme při teplotě 180°C asi 2 1/2 hodiny. Poté do rolek píchneme vidličkou. Pokud je vytékající šťáva čirá, je maso upečené. Vyjmeme je z trouby a necháme vychladnout. Šťávu slijeme a po jejím vychladnutí odstraníme tuk. Šťávu bez tuku zprudka povaříme, aby získala sirupovitou konzistenci, a částečně ji zchladíme. Z opečeného masa odstraníme zpevňující nitky a potřeme ji zhoustlou šťávou. Potřené, pečené maso necháme vychladnout nakrájíme ho na plátky a až do podávání maso uchováváme v lednici.