Gougére s čerstvou zeleninou
Suroviny
- 125 g Máslo čerstvé
 - 225 g Zelí hlávkové bílé
 - 90 g Sýr Gruyére
 - 125 g Fazolové klíčky
 - 150 g Mouka pšeničná hladká
 - 2 kávová lžička Olej olivový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Limetková kůra
 - 2 ks Pórek
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 polévková lžíce Máslo bylinkové
 - 1 polévková lžíce Limetková šťáva
 - 1 polévková lžíce Česnekové máslo
 - 1 polévková lžíce Mléko polotučné
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 728 kcal
 - Sacharidy 59 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 414 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 313.5 mg
 - Draslík 578.3 mg
 - Vláknina 10945.5 mg
 - Vitamín A 10945.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 47.4 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 39.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na kus pergamenového papíru nasypeme mouku, na kostky nakrájíme máslo a dáme ho zahřát do vodní lázně. Ohříváme, až se máslo rozpustí, poté vsypeme mouku. Směs našleháme, až zhoustne. Sundáme z ohně a šleháme, až bude směs lesklá.
 - 
                                2
Přendáme do mísy a necháme vychladnout 10 minut. Po malých částech všleháváme vejce, poté mícháme 60 g sýra, osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Na navlhčený plech klademe směs tak, abychom vytvořili věnec o průměru 23 cm. Potřeme mlékem a posypeme zbylým sýrem. V předehřáté troubě pečeme 35 minut při teplotě 220 stupňů. Poté přemístíme na ohřátý talíř.
 - 
                                4
Na pánvi rozpustíme bylinkové a česnekové máslo a olej a smažíme pokrájený pórek a zelí 2 minuty. Přidáme fazolové klíčky, šťávu a kůru z limetky a minutu smažíme.
 - 
                                5
Směs navršíme do středu věnce a ihned podáváme.