Teplý salát z pečené zeleniny
Suroviny
- 2 g Pepř černý mletý
 - 2 g Sůl mořská
 - 3 ks Brambory
 - 0.5 ks Citrony
 - 2 ks Cuketa
 - 4 ks Rajčata
 - 2 ks Paprika žlutá
 - 3 ks Cibule červená
 - 1 dkg Sýr Parmezán
 - 2 polévková lžíce Med včelí
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Balsamico ocet
 - 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 227 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 250 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 1.7 mg
 - Draslík 574.8 mg
 - Vláknina 11155 mg
 - Vitamín A 11155 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 92.9 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli a brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Papriky zbavíme semínek a nakrájíme spolu s cuketami na silnější plátky, rajčata rozpůlíme.
 - 
                                2
Předehřejeme troubu na 200°C. Všechnu nakrájenou zeleninu nasypeme na mělký plech, pokapeme olejem, osolíme, opepříme a řádně promícháme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 35 minut, dokud zelenina nezměkne a její okraje nezačnou černat.
 - 
                                3
Dresink si připravíme pečlivým smícháním oleje, medu, balsamicového octa a nastrouhané kůry a šťávy z 1/2 citronu.
 - 
                                4
Vyndáme opečenou zeleninu z trouby, nalijeme na ni dresink a řádně zamícháme. Salát rozdělíme na 4 talíře a ozdobíme parmezánem nakrájeným na tenké plátky.