Sladká ořechová štóla
Suroviny
- 180 g Hera
 - 220 g Cukr moučkový
 - 20 g Cukr vanilka
 - 270 g Tvaroh měkký
 - 70 g Ořechy vlašské
 - 150 g Kandované ovoce
 - 500 g Mouka polohrubá
 - 13 g Kypřicí prášek do pečiva
 - 40 g Cukr moučkový
 - 3 ml Citronová šťáva
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 polévková lžíce Citronová kůra
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 391 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 40 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 56 g
 - Cholesterol 52.6 mg
 - Draslík 177.7 mg
 - Vláknina 3925.3 mg
 - Vitamín A 3925.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.8 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Při pokojové teplotě necháme změknout 120 g tuku, rozkrájíme na kousky do misky. Přisypeme moučkový i vanilkový cukr a utřeme na hladkou pěnu.
 - 
                                2
Přimícháme vejce s tvarohem, znova důkladně promícháme. Přidáme citrónovou šťávu i kůru, nahrubo rozsekané ořechy a barevné kandované ovoce. Nakonec přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem. Ze surovin vypracujeme tužší těsto. Na moukou posypaném válu těsto rozválíme na plát, okraj přeložíme přes dvě třetiny těsta. Povrch potřeme v mikrovlnné troubě rozehřátým tukem.
 - 
                                3
Pečicí papír na plechu potřeme 50 g rozpuštěným tukem, připravenou štolu položíme na papír. Vložíme do nahřáté trouby, pečeme při 160 stupních 45 - 50 minut. Upečenou štolu po vytažení z trouby opět potřeme rozehřátým zbylým tukem, necháme mírně vychladnout a posypeme cukrem.