Zapékané fazole se zelím po ruském způsobu
Suroviny
- 600 g Zelí hlávkové bílé
 - 600 g Fazole vařené
 - 40 g Gouda
 - 20 g Strouhanka
 - 250 ml Voda pitná
 - 200 ml Rajčatová šťáva
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 3 polévková lžíce Sádlo škvařené
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 - 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 399 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 469 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 55 g
 - Cholesterol 8.7 mg
 - Draslík 1241.2 mg
 - Vláknina 27232.2 mg
 - Vitamín A 27232.2 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 66.6 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve udusíme zelí. Očištěné hlávkové zelí zbavené košťálu nakrájíme na nudličky, dáme do kastrolu, podlijeme slanou vodou a 15 minut bez pokličky dusíme, pak ho scedíme, v misce promícháme se lžící sádla a opepříme.
 - 
                                2
Mezitím vymažeme sádlem čtyři zapékací misky, do nich rozdělíme vařené fazole, které zalijeme přisolenou a přislazenou rajskou šťávou.
 - 
                                3
Hotové zelí svrchu rozložíme na fazole v miskách, povrch uhladíme, posypeme strouhaným sýrem smíchaným se strouhankou a pokapeme rozpuštěným sádlem.
 - 
                                4
Vložíme do středně vyhřáté trouby a zapékáme asi 10 minut.
 - 
                                5
Fazole podáváme v miskách, ve kterých jsme je zapékali posypané sekaným koprem.