Ryba v banánovém listu
Suroviny
- 400 g Filé z aljašské tresky
 - 5 g Sůl
 - 30 g Cibulka jarní
 - 10 g Citronová tráva
 - 10 g Koriandr
 - 50 g Kokos
 - 5 g Zázvor
 - 20 g Ořechy Kešu
 - 250 g Banánové listy
 - 4 g Pepř černý mletý
 - 30 ml Olej slunečnicový
 - 6 ml Olej arašídový (podzemnicový)
 - 2 ks Chilli paprička
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 dl Mléko kokosové
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 354 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 650 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 56.3 mg
 - Draslík 282.5 mg
 - Vláknina 2702.5 mg
 - Vitamín A 2702.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.3 mg
 - Vitamín E 3.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Filé z tresky osušíme a nakrájíme na přiměřené porce vzhledem k velikosti banánových listů. Čisté mladé banánové listy namočíme na jednu minutu do vroucí vody, necháme okapat a rozložíme na pracovní desce.
 - 
                                2
V míse smícháme nasekané chilli papričky, jarní cibulku i citronovou trávu, mletý koriandr, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, kokos, kešu oříšky a arašídový olej. Vše rozmixujeme ručním mixérem na pyré. Pyré vložíme do rozpáleného woku, za stálého míchání dusíme asi 3 minuty, potom zalijeme kokosovým mlékem, povaříme do zhoustnutí, osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Banánové listy potřeme olejem a vrstvou omáčky, na ni položíme porci ryby, tu opět potřeme omáčkou. Z listů vytvoříme balíčky a pevně je zavážeme, poté rozložíme na pekáč. Pečeme asi 8 minut z každé strany ve středně vyhřáté troubě.