Povidla
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 375 kcal
 - Sacharidy 89 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 89 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 655.5 mg
 - Vláknina 11666.7 mg
 - Vitamín A 11666.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39.6 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Švestky vyloupeme, opláchneme a necháme okapat. Poté vložíme do nádoby, vmícháme cukr, ocet a necháme odstát do druhého dne.
 - 
                                2
Druhý den švestky i s nálevem dáme do hlubokého pekáče a v troubě předehřáté na 200 °C hodinu pečeme, poté teplotu zmírníme na 150 °C a pečeme ještě asi 3,5 hodiny.
 - 
                                3
Hotové švestky rozmixujeme, zalijeme octem, horké plníme do sklenic a zavíčkujeme.