Vídeňský řízek Ambiente
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1162 kcal
 - Sacharidy 56 g
 - Tuky 80 g
 - Sodík 1199 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 56 g
 - Cholesterol 458.2 mg
 - Draslík 867.5 mg
 - Vláknina 7696 mg
 - Vitamín A 7696 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.1 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Telecí kýtu dobře očistíme a nakrájíme z ní přes vlákno plátky silné 1 cm, lehce je naklepeme a osolíme. Vejce rozklepneme a rozšleháme. Z tvrdého bílého pečiva si připravíme čerstvou strouhanku.
 - 
                                2
Plátky masa obalíme v trojobalu, tedy nejprve v polohrubé mouce, potom v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Přebytečnou strouhanku z řízků oklepneme.
 - 
                                3
Na pánvi rozpustíme dobré škvařené sádlo a v něm řízky z každé strany 3-4 minuty velmi pomalu pečeme. Vždy, když řízek otáčíme, přidáme na pánev kousek másla. Budeme-li udržovat správnou teplotu smažení, máslo se nebude přepalovat.
 - 
                                4
Hotové řízky rozdělíme na talíře a servírujeme s citronem a zavařenými brusinkami.