Skořicové točenky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 539 kcal
 - Sacharidy 72 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 320 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 72 g
 - Cholesterol 91.8 mg
 - Draslík 289.2 mg
 - Vláknina 7087.3 mg
 - Vitamín A 7087.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 3.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnku z droždí, špetky cukru a trochy vody připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vykynout.
 - 
                                2
Do větší mísy nasypeme polohrubou mouku, přidáme vajíčka, Heru, špetku soli a vykynutý kvásek, vypracujeme vláčné těsto a necháme v teple vykynout.
 - 
                                3
Vykynuté těsto na pomoučené pracovní ploše rozválíme na silnější plát, který potřeme rozpuštěným máslem a posypeme krystalovým cukrem se skořicí. Těsto svineme a roládu rozkrájíme na přibližně 2 centimetry silné plátky, které obalíme z jedné strany v mouce.
 - 
                                4
Jednotlivé točenky rozložíme na pečicí papír na plechu pomoučenou stranou dolů, necháme je ještě alespoň 15 minut kynout a potom 15 minut pečeme ve středně vyhřáté troubě.
 - 
                                5
Upečené ihned sundáme z plechu na servírovací mísu nebo talíře a ještě teplé podáváme.