Zálivka tisíce ostrovů papriková
Suroviny
- 250 ml Olej z pšeničných klíčků
 - 1 kávová lžička Hořčice
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Šalotka
 - 0.5 ks Paprika červená
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 - 1 polévková lžíce Chilli omáčka
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 258 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 29 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 74.7 mg
 - Draslík 85.5 mg
 - Vláknina 388.2 mg
 - Vitamín A 388.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.1 mg
 - Vitamín E 4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Majonéza klasická [51566]:
 - 
                                2
Do misky vlijeme žloutky, přidáme hořčici, osolíme a opepříme, přilijeme citronovou šťávu. Kuchyňským robotem s metlami ušleháme dohladka. Potom po troškách postupně přiléváme olej z pšeničných klíčků a zašleháváme ho do hmoty. Šleháme, až vznikne hustý krém. Podle potřeby ještě můžeme hotovou majonézu lehce osolit nebo přidat kapku citronové šťávy.
 - 
                                3
Můžeme přidat ještě na velmi jemno nasekanou petrželku, pažitku a šalotku, pak máme bylinkovou majonézu.
 - 
                                4
Z poloviny červené papriky odstraníme bílé žebroví a semínka a papriku nakrájíme na kostičky, které přimícháme do hotové klasické majonézy. Dále do ní vložíme lžíci chilli omáčky, lžičku sladké mleté papriky a 2 lžíce smetany. Promícháme.