Zálivka ořechová
Suroviny
- 10 g Ořechy vlašské
 - 0.12 kávová lžička Hořčice
 - 0.25 špetka Sůl
 - 0.25 špetka Pepř černý mletý
 - 0.5 polévková lžíce Víno bílé
 - 0.25 polévková lžíce Petržel - nať
 - 0.5 polévková lžíce Ocet vinný
 - 1 polévková lžíce Ořechový olej
 - 1.25 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 72 kcal
 - Sacharidy 0 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 15 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 13.9 mg
 - Vláknina 377.2 mg
 - Vitamín A 377.2 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.5 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zálivka octová [51563]:
 - 
                                2
Do misky vlijeme ocet, přidáme hořčici, sůl a pepř. Počkáme, až se sůl rozpustí a rozšleháme vše na hladkou směs. Během šlehání přidáváme střídavě víno a olej z pšeničných klíčků, dokud vše nezašleháme tak, abychom měli hladkou krémovitou hmotu. Přidáme na velmi drobno nasekanou petrželku.
 - 
                                3
Vlašské ořechy nasekáme najemno nebo umeleme na mlýnku či kuchyňském robotu. Vložíme do zálivky a přidáme lžíci ořechového oleje. Dobře promícháme a vyrobíme ořechovou variantu zálivky.