Vepřový guláš sterilovaný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 479 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 137 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 126.3 mg
 - Draslík 28.9 mg
 - Vláknina 717.8 mg
 - Vitamín A 717.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.4 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4216.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso očistíme, opláchneme a nakrájíme na kostky. V kastrolu rozehřejeme sádlo, zpěníme na něm nadrobno pokrájenou cibuli, přisypeme mletou papriku, přidáme maso, ochutíme solí a pepřemm, zvolna dusíme. Mezitím občas promícháme a podlijeme horkou vodou.
 - 
                                2
Horké maso rozdělíme do sklenic, zalijeme šťávou a zavíčkujeme. Sklenice urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme 120 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.