Sterilizované houby v tuku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 237 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 254 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 19 mg
 - Draslík 536.9 mg
 - Vláknina 7314 mg
 - Vitamín A 7314 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.3 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hříbky dobře očistíme, pod tekoucí vodou omyjeme a necháme okapat. Potom nakrájíme na čtvrtky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké proužky.
 - 
                                2
Cibuli a hříbky vložíme do pánve, podlijeme vodou a za stálého míchání dusíme až do vyvaření veškeré tekutiny. Dusíme přibližně 25-30 minut. Potom do pánve přidáme sádlo, vše osolíme, posypeme kmínem a stálým mícháním sádlo rozpustíme.
 - 
                                3
Houby a cibuli spolu se sádlem rozdělíme do připravených skleniček. Zavíčkujeme je, naskládáme do zavařovacího hrnce. Sterilizujeme při 80stupňové teplotě 25 minut. Vychladlé skleničky uskladňujeme na chladném místě.