Pečená kachna nadívaná cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1428 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 135 g
 - Sodík 502 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 16.2 mg
 - Draslík 214.7 mg
 - Vláknina 3927.5 mg
 - Vitamín A 3927.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.6 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z kachny odřízneme konce křídel, očistíme ji, omyjeme a osušíme.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme, vhodíme do vroucí osolené vody, přivedeme k varu a ihned scedíme.
 - 
                                3
Cibuli osolíme, opepříme, pokmínujeme a naplníme jí připravenou kachnu. Tu zašijeme, osolíme, posypeme druhou polovinou kmínu a bez vody ji na sádle ve středně vyhřáté troubě doměkka upečeme. Hotovou kachnu přendáme do jiné nádoby, tuk v pekáči vysmahneme, polovinu sádla slijeme do hrnku, šťávu zalijeme trochou vody a přivedeme do mírného varu. Nožem oškrábeme přípečky na stranách pekáče, na lžíci rozmícháme trochu vody s malým množstvím solamylu, chvilku povaříme a tím šťávu slabě zahustíme.
 - 
                                4
Z kachny odstraníme nitě a rozporcujeme ji. Porce kachny na talíři obložíme opečenou cibulí, kterou polijeme šťávou.