Hovězí játra na paprice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 574 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 111 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 357.6 mg
 - Draslík 482.8 mg
 - Vláknina 2074 mg
 - Vitamín A 2074 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0.1 mg
 - Vitamín C 5.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí játra vcelku naložíme přes noc do vody s octem, smíchané v poměru 1:5. Jsou pak světlejší a křehčí.
 - 
                                2
Játra vyjmeme z nálevu, osušíme, nakrájíme na plátky, které zprudka z obou stran opečeme na rozpáleném sádle. Vyjmeme je, na jejich místě dozlatova opečeme nadrobno nakrájenou cibuli, játra vrátíme, zasypeme oběma paprikami a moukou, zalijeme cca 200 ml vody, zamícháme a přivedeme k varu. Zakryjeme pokličkou a dáme dusit doměkka ve středně vyhřáté troubě.
 - 
                                3
Solíme těsně před podáváním.