Rebarborová buchta
Suroviny
- 1000 g Reveň (Rebarbora)
 - 300 g Mouka polohrubá
 - 300 g Mouka pšeničná hladká
 - 420 g Cukr moučkový
 - 125 g Hera
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 hrst Strouhanka
 - 1 hrst Rozinky
 - 1 l Voda pitná
 - 1 balení Kypřicí prášek do pečiva
 - 2 balení Cukr vanilka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 410 kcal
 - Sacharidy 78 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 23 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 60 g
 - Cholesterol 20.4 mg
 - Draslík 273.7 mg
 - Vláknina 4954.2 mg
 - Vitamín A 4954.2 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.7 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rebarboru oloupeme, nakrájíme na tenčí plátky a namočíme na chvíli do horké vody.
 - 
                                2
Na vále zpracujeme těsto z polohrubé mouky, hladké mouky, prášku do pečiva, 200g cukru, Hery, vejce a 1 vanilkového cukru.
 - 
                                3
Okapanou rebarboru smícháme v misce se strouhankou.
 - 
                                4
2/3 těsta rozválíme na plát (nejlépe na dva menší pláty, které na plechu spojíme) a rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem. Okraje těsta vytáhneme podél plechu. Na těsto naneseme rebarboru a posypeme ji zbylým cukrem, vanilkovým cukrem, rozinkami a skořicí.
 - 
                                5
Navrch položíme zbylé rozválené těsto a okraje těst spojíme.
 - 
                                6
Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě 30-40 minut.