Sterilovaná svíčková
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 347 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 386 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 83.8 mg
 - Draslík 673.1 mg
 - Vláknina 453.3 mg
 - Vitamín A 453.3 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.3 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z masa odstraníme blány, důkladně omyjeme, prošpikujeme nakrájenou slaninou, posypeme solí a pepřem. Cibuli očistíme, pokrájíme na kolečka a necháme zpěnit na rozpáleném sádle. Do základu vložíme maso a v rozehřáté troubě upečeme do poloměkka.
 - 
                                2
Během pečení průběžně podléváme vývarem. Poté maso nakrájíme na kousky nebo plátky a rozdělíme do sklenic. Šťávu scedíme, zaprášíme moukou, dobře provaříme a rozlijeme k masu.
 - 
                                3
Sklenice ihned zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.