Tatarské Azu s pastýřským salátem
Suroviny
- 500 g Hovězí svíčková
 - 50 g Kečup
 - 60 g Okurky nakládané
 - 50 g Sádlo škvařené
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká
 - 1 ks Cibule
 - 3 ks Rajčata
 - 4 ks Žemle tuková
 - 2 ks Feferony
 - 3 ks Paprika zelená
 - 1 ks Okurka salátová
 - 4 polévková lžíce Vývar zeleninový
 - 3 polévková lžíce Ocet vinný
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 532 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 682 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 64.7 mg
 - Draslík 936.3 mg
 - Vláknina 6331.5 mg
 - Vitamín A 6331.5 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 66 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve připravíme pastýřský salát. Papriky a čerstvou okurku spolu s rajčaty nakrájíme na malé kostky, cibuli na tenké plátky. Vše smícháme v míse, osolíme, opepříme, přidáme cukr a zalijeme 3 lžícemi vinného octa a 2 lžícemi oleje.
 - 
                                2
Potom na nudličky nakrájíme hovězí svíčkovou a sterilované okurky, drobně nasekáme feferonky.
 - 
                                3
Na rozpálené sádlo ve velké pánvi dáme smažit svíčkovou. Asi po 2 minutách přidáme okurky a feferonky, zaprášíme moukou, mletou paprikou a necháme osmahnout. Pak osmahnutou směs zalijeme 4 lžícemi zeleninového vývaru a kečupem, osolíme, opepříme a krátce povaříme.
 - 
                                4
Hotové azu podáváme v miskách, samostatně pak pastýřský salát a bílé pečivo.