Čočka na kyselo

Hodnocení 3x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 750 g Čočka jedlá
  • 150 g Tuk
  • 20 g Sůl
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 ml Ocet kvasný lihový
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 411 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 811 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 14.3 mg
  • Draslík 731 mg
  • Vláknina 46216 mg
  • Vitamín A 46216 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čočku přebereme, několikrát propláchneme, zalijeme vodou a necháme 1-2 hodiny v chladu bobtnat. Potom čočku zvolna vaříme téměř doměkka.

  • 2

    Cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova. Přidáme prosátou mouku, krátce osmahneme a zamícháme do čočky.

  • 3

    Nakonec pokrm přichutíme octem a solí a dovaříme.

Komentáře k receptu