Rizoto s rajčaty a olivami
Suroviny
- 400 g Rýže loupaná
 - 250 g Rajčata
 - 100 g Olivy černé
 - 50 g Sýr Parmezán
 - 750 ml Vývar zeleninový
 - 125 ml Víno bílé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Rozmarýn čerstvý
 - 1 ks Bazalka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 702 kcal
 - Sacharidy 105 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 1504 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 105 g
 - Cholesterol 23.9 mg
 - Draslík 595.3 mg
 - Vláknina 14407.2 mg
 - Vitamín A 14407.2 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pánvi na rozehřátém másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme propláchnutou rýži a necháme zesklovatět. Zalijeme vývarem, vínem a vaříme 20 minut, dokud se tekutina nevsákne do rýže.
 - 
                                2
Po 10 minutách varu přidáme omytá, na dílky nakrájená rajčata a vypeckované, na čtvrtky nakrájené olivy.
 - 
                                3
Nakonec do rizota vmícháme 30 g nastrouhaného sýru spolu s olivovým olejem, osolíme a opepříme. Povrch posypeme zbylým sýrem a ozdobíme rozmarýnem a bazalkou.