Rizoto s řapíkatým celerem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rýže loupaná
  • 500 g Celer řapíkatý
  • 400 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 304 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 765 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 1.8 mg
  • Draslík 535 mg
  • Vláknina 9489.8 mg
  • Vitamín A 9489.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řapíkatý celer omyjeme, konce odřízneme a listy otrháme. Řapíky nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Ve velké pánvi na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli. Přidáme propláchnutou rýži a za stálého míchání necháme zesklovatět. Přilijeme polovinu vývaru a dusíme 10 minut na mírném ohni. Občas zamícháme a přiléváme postupně zbylý vývar.

  • 3

    Přidáme připravený celer a dusíme ještě 20 minut za častého míchání. Podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec pokrm ozdobíme lístky celeru.

Komentáře k receptu