Bramborové karí s meruňkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 850 g Kompot meruňkový
  • 800 g Brambory rané
  • 400 ml Vývar zeleninový
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Feferony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 0.24 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 0.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 465 kcal
  • Sacharidy 100 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 694 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 17.9 mg
  • Draslík 550.1 mg
  • Vláknina 16359.8 mg
  • Vitamín A 16359.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.8 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané, na kousky nakrájené brambory vaříme v osolené vodě 15 minut. Scedíme je a necháme okapat.

  • 2

    Očištěné papriky krájíme na kostičky, okapané meruňky rozkrájíme na dílky a očištěné cibulky pokrájíme na kolečka.

  • 3

    Brambory opečeme na oleji, přidáme papriky, meruňky, cibulku a vše opékáme asi 5 minut.

  • 4

    Oloupanou, nasekanou cibuli a na kolečka nakrájenou feferonku osmahneme na másle. Vmícháme karí koření, přidáme mouku a osmahneme. Zalijeme vývarem a vaříme 5 minut. Přilijeme smetanu, osolíme a opepříme. Nakonec vmícháme brambory s paprikami a meruňkami a ihned podáváme.

Komentáře k receptu