Čajoty s kukuřicí a chilli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 225 g Kukuřice cukrová
  • 25 g Sýr Parmezán
  • 150 g Sýr smetanový 65%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Chilli paprička
  • 3 ks Tykev
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.18 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 175 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 208 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 27.8 mg
  • Draslík 815.9 mg
  • Vláknina 7871.7 mg
  • Vitamín A 7871.7 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé chilli papričky jalapeňo opečeme nasucho v pánvi, až slupky zčernají, vložíme do igelitového sáčku, necháme 20 minut zapařit.

  • 2

    Čajoty oloupeme, překrojíme napůl a vyjmeme semena, dužinu nakrájíme na kostky 1 cm velké.

  • 3

    V pánvi zahřejeme olej, přidáme jemně nakrájenou červenou cibuli, drcený česnek, čajoty a kukuřici. Smažíme 10 minut při mírné teplotě, občas promícháme.

  • 4

    Jalapeňos oloupeme, vyjmeme semena, nakrájíme na proužky. Přidáme do pánve, vmícháme sýr a opatrně mícháme, až se sýr roztaví, dle chuti osolíme.

  • 5

    Směs přendáme do servírovací mísy. Posypeme strouhaným Parmezánem a podáváme. Výborně se hodí jako příloha ke studeným pečeným masům.

Komentáře k receptu