Bramborová kaše s fenyklem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 128 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 171 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 0.4 mg
 - Draslík 809.2 mg
 - Vláknina 9262.8 mg
 - Vitamín A 9262.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Odřízneme fenyklům zelené výhonky a necháme stranou jednu hrst na ozdobu. Z fenyklů odloupneme vnější listy, takže vzniknou 4 lodičky. Další fenykly rozpůlíme, vyndáme tuhý střed a nakrájíme na drobné kousky.
 - 
                                2
V parním hrnci uvaříme vodu a na pařák dáme fenyklové lodičky, nakrájený fenykl a oloupané a nadrobno nakrájené brambory. Vaříme doměkka asi 20 minut.
 - 
                                3
Po uvaření dáme stranou fenyklové lodičky a zbytek fenyklu dáme do mixéru a s olejem a vývarem rozmixujeme na hladkou kaši. Do mísy prolisujeme brambory, přidáme fenyklové pyré, dosolíme, dopepříme a důkladně promícháme.
 - 
                                4
Na talíř poklademe fenyklovou lodičkou osolenou a opepřenou a naplníme ji kaší. Dozdobíme čerstvým nasekaným koprem, zelenými fenyklovými výhonky, pokapeme olejem a servírujeme.