Dvakrát pečené brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 70 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Brambory
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 3 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 136 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 380 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 19.4 mg
  • Draslík 374.2 mg
  • Vláknina 4516.3 mg
  • Vitamín A 4516.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 40.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čtyři velké brambory dobře omyjeme, celé položíme na plech a dáme péct. Pečeme při vyšší teplotě asi 40 minut.

  • 2

    Každou bramboru podélně rozřízneme na dvě poloviny. Vnitřní bramborovou hmotu lžičkou vydlabeme tak, aby pod slupkou zbyla půlcentimetrová vrstva. Vydlabanou hmotu vložíme do misky.

  • 3

    Přilijeme vývar a smetanu, přisypeme posekanou bazalku a prolisovaný česnek. Zakápneme citronovou šťávou. Nezapomeneme osolit a opepřit. Vše dobře promícháme.

  • 4

    Takto připravenou směsí plníme půlky vydlabaných brambor a pokládáme vedle sebe na plech. Vršek brambor posypeme strouhaným parmezánem a dáme zapéct. Pečeme při vyšších teplotách 15 minut.

  • 5

    Podáváme jako samostatný chod s čerstvou zeleninou.

Komentáře k receptu