Rajčatový salát s cibulí

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 1100 g Rajčata
  • 50 g Cukr krupice
  • 15 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 50 ml Ocet kvasný lihový
  • 50 ml Olej stolní
  • 50 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 90 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 588 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 2.8 mg
  • Draslík 276.8 mg
  • Vláknina 3033 mg
  • Vitamín A 3033 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata opláchneme a nakrájíme je na tenčí plátky.

  • 2

    Z vody, oleje, octa, cukru a soli připravíme zálivku. Uchováváme ji v chladu.

  • 3

    Při podávání naskládáme rajčata na misku nebo na talířek, přelijeme je zálivkou a na povrchu posypeme jemně nakrájenou cibulí. Nakonec pokrm opepříme.

Komentáře k receptu