Laciné koblihy

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 0.5 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • 0.125 l Mléko polotučné
  • 5 dkg Marmeláda višňová
  • 0.58 dkg Máslo čerstvé
  • 2 dkg Cukr krupice
  • 25 dkg Mouka polohrubá
  • 1 dkg Droždí
  • 1 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 274 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 122 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 77.9 mg
  • Draslík 112.5 mg
  • Vláknina 3886 mg
  • Vitamín A 3886 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 48 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse si mícháme rozpuštěné máslo, cukr a citronovou šťávu, dokud máslo nevychladne. Přidáme citronovou kůru, rum, sůl, žloutek a vykynutý kvásek. Přilijeme vlažné mléko a zahušťujeme moukou. Vypracujeme si těsto, které dáme do tepla vykynout.

  • 2

    Těsto si rozválíme na tloušťku prstu a těsně vedle sebe kulatou formičkou označujeme kolečka. Do poloviny z nich dáme zavařeninu, druhou polovinu vykrojíme a přiložíme na kolečka se zavařeninou. Prsty dobře utěsníme spoje a spodní polovinu vykrojíme. Koblihy dáme do rozpáleného tuku v hrnci (másla) a z obou stran smažíme dočervena. Vyndané koblihy pokládáme na ubrousky a až oschnou, posypeme je vanilkovým cukrem.

Komentáře k receptu