Suflé se špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Sýr Parmezán
  • 20 g Margarín
  • 450 g Špenát listový čerstvý
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Sýr Čedar
  • 5 g Sůl
  • 200 ml Mléko plnotučné
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 300 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 922 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 280 mg
  • Draslík 737.7 mg
  • Vláknina 5336 mg
  • Vitamín A 5336 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.6 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 314.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do velkého hrnce vložíme propláchnutý špenát a vaříme cca 4 minuty. Špenát slijeme a vymačkáme zbytek vody. Nahrubo jej nasekáme a dáme stranou.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 190°C. Vymažeme margarínem misku na suflé a dno posypeme strouhaným parmazánem. V pánvi si připravíme bešamel s mléka, mouky a margarínu.

  • 3

    Ve velké míse smícháme špenát, bešamel, vaječné žloutky, 2/3 čedaru, nastrouhaný muškátový oříšek. Osolíme a opepříme. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do těsta se špenátem.

  • 4

    Vzniklé těsto nalijeme do připravené misky, posypeme zbytkem sýra a pečeme 30 minut dokud těsto nezezlátne.

Komentáře k receptu