Jarní míchaný salát

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Cukr krupice
  • 60 ml Citronová šťáva
  • 20 ml Ocet vinný
  • 100 ml Olej olivový
  • 5 ml Hořčice
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Salát ledový
  • 1 ks Ředkvička
  • 2 ks Okurky
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý celý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 273 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 80 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 366.5 mg
  • Vláknina 6016.5 mg
  • Vitamín A 6016.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlávkový a ledový salát pořádně propláchneme, osušíme na utěrce, rozdělíme na jednotlivé listy. Rukama roztrháme na menší kousky a dáme do velké mísy. Omyté ředkvičky, okurky a rajčata nakrájíme na větší nudličky a přidáme do mísy. Přidáme nasekanou petrželku, přikryjeme fólií a necháme v chladničce odležet. Mezitím připravíme z ingrediencí zálivku, kterou důkladně rozmícháme.

  • 2

    Poléváme až těsně před servírováním, protože olej způsobuje rychlé vadnutí listové zeleniny.

Komentáře k receptu