Sýrová smetanová omáčka s broskvemi s Farfalle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1150 kcal
 - Sacharidy 92 g
 - Tuky 65 g
 - Sodík 1553 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 87 g
 - Cholesterol 206.5 mg
 - Draslík 403.4 mg
 - Vláknina 9795 mg
 - Vitamín A 9795 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 122.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Broskve rozpůlíme, oloupeme, odstraníme pecku a dužinu nakrájíme na
 - 
                                2
malé kostičky. Tvrdé broskve ponoříme na okamžik do vroucí vody a potom z nich stáhneme slupku.
 - 
                                3
Šalotku a česnek nakrájíme nadrobno a osmažíme je na 2 lžících másla. Přilijeme smetanu, vše přivedeme k varu. Do horké smetany (nesmí se vařit) vmícháme strouhaný sýr a ochutíme ji bílým vínem. Přivedeme k varu dostatečné množství vody. Řádně osolíme a těstoviny uvaříme al dente. Poté je slijeme a promícháme se zbývajícím máslem. Do omáčky vložíme broskve, prohřejeme je, ochutíme solí a pepřem. Otrháme lístky bazalky, nakrájíme je na proužky.
 - 
                                4
Těstoviny promícháme s omáčkou a bazalkou.