Ravioli plněné hruškami s ovčím sýrem
Suroviny
- 5 g Sůl
 - 500 g Sýr Ricotta
 - 100 g Sýr Parmezán
 - 300 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
 - 150 g Máslo čerstvé
 - 10 g Mák - semena
 - 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 ks Hrušky
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Hrušky
 - 5 ks Vejce slepičí
 - 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1546 kcal
 - Sacharidy 105 g
 - Tuky 93 g
 - Sodík 1099 mg
 - Bílkoviny 70 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 617.5 mg
 - Draslík 364.5 mg
 - Vláknina 13530 mg
 - Vitamín A 13530 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.5 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 45.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hrušku oloupeme, nakrájíme nadrobno na kostičky, dáme ji do misky a přidáme ricottu. Směs dobře promícháme a přidáme k ní žloutky a nastrouhaný parmezán.Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie a necháme v chladničce odpočinout 30 minut.
 - 
                                2
Z těsta vyválíme plát, vykrájíme z něj kolečka o průměru 10 cm, doprostřed dáme trošku náplně, přeložíme na polovinu a dobře utěsníme.
 - 
                                3
Uvařené ravioli ochutíme hoblinkami sýra a plátky hrušek. Posypeme mákem.