Dušený zelný salát s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 122 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 315 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 7.5 mg
 - Draslík 270.9 mg
 - Vláknina 8415 mg
 - Vitamín A 8415 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 48.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zelí zbavíme špatných okrajových listů, rozpůlíme a krouháme na jemné nudličky ze všech stran,až nám zbyde košťál.
 - 
                                2
Do hrnce dáme lžíci másla, vsypeme zelí, zalijeme vařící vodou, osladíme a necháme asi 15 minut dusit zakryté, zcedíme a přendáme do mísy. V hrnci osmažíme na druhé polovině másla cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme hladkou mouku a usmažíme do zlatova. Jablka oloupeme a nastrouháme, zakapeme citronovou šťávou proti zhnědnutí a přimícháme k zelí. Jíšku zředíme trochou vývaru (2 pol. lžíce) ze zelí a přilijeme do mísy. Osolíme a promícháme.